-->

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Grup Yorum - Ανακοίνωση (μτφ ελληνικά): ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΙΚΗ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΑΚΟΥΣΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ, ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΜΑΣ


Σήμερα (σσ χτες 5 Μαΐου), το μέλος μας Ibrahim Gökçek, διέκοψε την απεργία πείνας του. Αυτή η απόφαση ελήφθη από τον Ibrahim μαζί με όλα τα μέλη του Grup Yorum. Γιατί, όμως διακόψαμε, την αντίσταση που διήρκησε 323 μέρες: 

- Με την απόφαση μας να αντισταθούμε μέχρι θανάτου στις επιθέσεις του φασισμού και της πολιτικής εξόντωσης που προσπαθεί να επιβάλλει στο συγκρότημά μας, ήμασταν εκ των προτέρων νικητές. 

- Κατά τη διάρκεια των 323 ημερών αντίστασης, η ελπίδα που προσπάθησαν να σβήσουν από τις καρδιές των Τούρκων όχι μόνο άνθισε, αλλά αντήχησε σε όλον τον κόσμο. Καλλιτέχνες, συγγραφείς, βουλευτές, φορείς Αλεβιτών, αριστερά κόμματα και οι λαοί της Τουρκίας, στήριξαν και αγκάλιασαν το συγκρότημα μας ακυρώνοντας έτσι τις επιθέσεις εναντίον του. 

- Μετά τις συναντήσεις μας με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Τουρκίας, η Sebnem Korur FInanci, πρόεδρος του TİHV (Ίδρυμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Τουρκίας), διανοούμενοι, οι βουλευτές των κομμάτων CHP, HDP, TIP (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών, Εργατικό Κόμμα της Τουρκιας) μπήκαν εγγυητές, ώστε τα αιτήματα για τη διεξαγωγή των συναυλιών και την απελευθέρωση των μελών μας, να γίνουν αποδεκτά. 

- Σήμερα το πρωί καταθέσαμε μαζί με τους δικηγόρους μας, αίτηση για την πραγματοποίηση συναυλιών, σε τρείς πλατείες της νομαρχίας της Κωνσταντινούπολης, καθώς και στο δήμο της Σμύρνης για το ετήσιο διεθνές φεστιβάλ, που γίνεται στις 3 Ιουλίου. 

Μετά από αυτές τις εξελίξεις πήραμε την απόφαση για τη διακοπή τις απεργίας πείνας μέχρι θανάτου. Υποσχεθήκαμε στη Helin και τον İbrahim ότι οι συναυλίες μας θα πραγματοποιηθούν. Αυτήν την υπόσχεση θα την κρατήσουμε. Θα πάρουμε από τα χέρια του φασισμού τα φυλακισμένα μέλη μας.  

ΖΗΤΩ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΖΗΤΩ Ο ΑΓΩΝΑΣ!
ΤΟ GRUP YORUM ANHKEI ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΙΜΩΘΕΙ!  

GRUP YORUM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου