-->

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος: Αλληλεγγύη στον Pablo Hasel

Δεν πρόκειται για σύμπτωση: Η μέρα και ώρα που επέλεξε η κυβέρνηση της ΝΔ να φέρει στη Βουλή το άρθρο 8 συμπίπτει με την έξαρση της πανδημίας, στο όνομα της οποίας απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις (και φυσικά και οι κινητοποιήσεις), και το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας το οποίο τους "έκατσε δώρο" καθώς απέφυγαν προς ώρας τις ενοχλητικές φωνές των σωματείων που έχουν καταδικάσει το εκτρωματικό ν/σ.

Συμπίπτει όμως με την μέρα κατά την οποία, σε μια άλλη χώρα μέλος της Ε.Ε., στην Ισπανία, με βάση τον ίδιο νόμο "περι υποκίνησης σε βία ή μίσος", συνελήφθη ο καλλιτέχνης της ραπ Pablo Hasel, προκειμένου να εκτίσει ποινή φυλάκισης 9 μηνών. Η συγκεκριμένη εξέλιξη διαψεύδει πανηγυρικά την κυβέρνηση της ΝΔ που ισχυρίζεται πως ο νόμος "δεν στοχεύει να φιμώσει αλλά αντίθετα να θωρακίσει" την ελευθερία έκφρασης. Εάν δεν αντιδράσουμε θα έρθει και η σειρά μας.
 
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του Pablo Hasel και την άρση των κατηγοριών εναντίον του. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τώρα το εκτρωματικό άρθρο 8 του νόμου Λιβάνιου και να καταργηθεί συνολικά το πλαίσιο που επιβάλλει λογοκρισία στην Τέχνη. Απαιτούμε την συνολική κατάργηση του τρομονόμου και όλου του "αντιτρομοκρατικού" νομοθετικού πλαισίου στοχοποιεί το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται ενάντια στην πολιτική Ε.Ε. και κυβερνήσεων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου