-->

Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Σάββατο 24 Ιουλίου: "ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ" - σε μουσική ΛΙΝΟΥ ΚΟΚΟΤΟΥ και ποίηση ΦΩΝΤΑ ΛΑΔΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΚΡΑΒΑΣ, Ταϋγέτου 60 και Πασσώβ, Αθήνα | Σάββατο 24 Ιουλίου 2021, ώρα 8.30μ.μ.,

"ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ" - σε μουσική ΛΙΝΟΥ ΚΟΚΟΤΟΥ 

και ποίηση ΦΩΝΤΑ ΛΑΔΗ

Ένα μεγάλο μουσικό πολυθέαμα για την ιστορία του Ελληνικού λαού με άξονα την Επανάσταση του 1821, θα παρουσιαστεί πρώτη φορά φέτος στο Δημοτικό Θέατρο της Γκράβας (Ταϋγέτου 60 και Πασσώβ), το Σάββατο 24 Ιουλίου, στις 8:30 το βράδι. Το πολυθέαμα βασίζεται στο έργο "Το Ποτάμι" των δυο γνωστών δημιουργών, που στην πρώτη κυκλοφορία του σε δίσκο ερμήνευσε η αλησμόνητη Σωτηρία Μπέλου. Στην φετινή παρουσίαση του, στο θέατρο Γκράβας το έργο ερμηνεύουν δύο σπουδαίοι τραγουδιστές, ο Γιώργος Μεράντζας και η Σοφία Παπάζογλου, με τη συνοδεία εξαμελούς ορχήστρας. Συμμετέχει ο Δημήτρης Κανέλλος. Η επιμέλεια της ορχήστρας είναι του Γιάννη Παπαζαχαριάκη.

Τα τραγούδια του έργου μεταφέρουν συμπυκνωμένα στη συνείδηση του θεατή-ακροατή τον καημό της Ρωμιοσύνης, τα όνειρα του ελληνικού λαού και τη λαχτάρα του για ένα καλύτερο μέλλον. Το πολυθέαμα πλαισιώνεται από σύντομα κείμενα Ελλήνων και ξένων ιστορικών, περιηγητών και λογοτεχνών, καθώς και αφηγήσεις αγωνιστών τού 1821 και αναφορές φιλελλήνων.

Στην παράσταση συμπράττουν σκηνοθέτης, αφηγητής, ιστορικός σύμβουλος και χορογράφος, ενώ προβάλλονται στην οθόνη σπάνια ιστορικά ντοκουμέντα. Παράλληλα θα ακουστούν και άλλα τραγούδια, προεπαναστατικά, δημοτικά και έντεχνα, που έχουν αγαπηθεί και ταυτιστεί με την Επανάσταση του 1821. Εισιτήρια ενίσχυσης για την παράσταση στην τιμή των 10 ευρώ, θα προπωλούνται από την Ticket Services και τα καταστήματα Public, καθώς και στην είσοδο του θεάτρου, το βράδι της συναυλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου