-->

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Γιώργος Ζιόβας - "Το τραγούδι της συμφιλίωσης και του πολέμου": Βραδιά ποίησης, Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 8:30 μμ, στην Λαμπηδόνα


Αυτό το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, θα παρουσιάσουμε στην Λαμπηδόνα (άλσος Αγ. Τριάδας-Βύρωνας), τη νέα ποιητική συλλογή του Γιώργου Ζιόβα "Το τραγούδι της συμφιλίωσης και του πολέμου", συνοδεία πολιτικού/κοινωνικού τραγουδιού. Tη νέα ποιητική συλλογή θα προλογίσει ο συγγραφέας Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος. Ώρα έναρξης, 8:30 μμ.

Λίγα λόγια: Η νέα ποιητική συλλογή του ηθοποιού και ποιητή Γιώργου Ζιόβα, έχει για τίτλο "Το τραγούδι της συμφιλίωσης και του πολέμου". Η διαλεκτική της συμφιλίωσης και του πολέμου, το αντικείμενό της. Συμφιλίωσης και πολέμου, με τον εαυτό (του) μας, με την Κοινωνία, με τη Φύση, με την Τέχνη. Ένας ποταμός στίχων και ποιημάτων· άλλα συνοπτικά, άλλα μεγαλύτερα, γεμάτα οργή, άλλοτε απόγνωση· ρωμαλέα, καταγγελτικά, αλλά και με ευαισθησία, με τρυφερότητα.

Εντυπωσιάζει το εύρος της θεματολογίας, μιας θεματολογίας βιωμένης όπως είναι προφανές στον αναγνώστη. Μπορεί να μιλάει με «τους ζηλωτές που σκέφτονται, τους συνωμότες που αγαπάνε», μπορεί να υπόσχεται έντεχνα «να γίνει φόβος η ειρωνεία στο βλέμμα των εχθρών μας», όμως, «κηρύσσοντας συμφιλίωση και πόλεμο», ακολουθεί τη διαλεκτική αυτή σ’ όλα τα μονοπάτια της ευρύτατης γκάμας της ποίησής του. Τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής, του αγώνα με κάθε έννοια, γεφυρώνονται με το σήμερα, με τα αδιέξοδα και τις ελπίδες του.

Παντιέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου