-->

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

db-projekt – Demerol Flow, νέα κυκλοφορία

db projekt είναι το ηλεκτρονικό side project του Δημήτρη Μποτή (Magic de Spell) όπου συνεργάζεται με φίλους. Μας πρωτοσυστήθηκε τον Οκτώβρη του 2012 με το «Σύντροφέ μου» στην πρώτη συλλογή της ΤΕΚ «Μέρες από Ατσάλι» ενώ συμμετείχε και με το «Σιωπηλή Συνενοχή» στη δεύτερη συλλογή «…Δεν θα Πεθάνει μόνος, Τσάκισέ τον» (Ιανουάριος 2014).

To πρώτο μέρος της νέας του παρουσίας είναι η συνεργασία του με τον Νίκο Μακράκη (Fiummy Lee) στο digital single Demerol Flow. Το τραγούδι είναι βασισμένο στο ομώνυμο ποίημα του Νίκου Χαραλαμπόπουλου, που περιέχεται στη συλλογή «προσωπικές εξηγήσεις για την πολιτική απουσία των ερώτων» (αυτοέκδοση). Ο τίτλος μπορεί να αναφέρεται στο θρυλικό οπιοειδές που ξεκίνησε σαν αναλγητικό για να καταλήξει υποκατάστατο της μορφίνης, ωστόσο δεν υπάρχει στο σώμα του ποιήματος καθώς αντικαθίσταται από τον χρόνο. Η διαρκής επίπονη μετάθεση μεταξύ ανακούφισης και πόνου σε ένα μέλλον που διαφεύγει, αντλεί την ιδέα της από τα ρεύματα του cyberpunk και της underground κουλτούρας, από τη δεκαετία του ’60 κι έπειτα.

Η μουσική προσέγγιση είναι minimal, βασισμένη σε αναλογικά synth με επιρροές από πρώιμα έργα της underground σκηνής της Αθήνας κυρίως της δεκαετίας του ‘80. Την σκοτεινή του πινελιά βάζει στο μπάσο και τα «vibes» ο Γιώργος Σκαρλάτος (ex Magic de Spell, Art Telepaths). To artwork του βίντεο είναι της Εύης Χαραλαμποπούλου όπου μέσω μιας ασπρόμαυρης προσέγγισης και handmade animated gif, δημιουργείται η αίσθηση πως το τραγούδι δεν ανήκει σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Links

- Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=pY9RRkkxakM
- Spotify: https://open.spotify.com/album/2YqlbKJqY4JHyWfZ6YqGSD


Μπορείτε να κατεβάσετε το τραγούδι χωρίς αντίτιμο από το Bandcamp https://dbprojekt.bandcamp.com/track/demerol-flow

db projekt Facebook Page: https://www.facebook.com/DB-projekt-102048585551268
Evi's instagram Page:
https://www.instagram.com/fridayismyname/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου