-->

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ευρώπη…

Κείμενο παρέμβασης της Τ.Ε.Κ. στην πλατεία Συντάγματος 

Ποιοι είμαστε; 

Η Τέχνη Εν Κινήσει (Τ.Ε.Κ.) είναι μια συλλογικότητα εργαζόμενων καλλιτεχνών. Γράφουμε στίχους, λέμε τραγούδια, παίζουμε κιθάρες, ζωγραφίζουμε πίνακες, φτιάχνουμε κατασκευές, γυρίζουμε ταινίες, δουλεύουμε ως DJ, τραβάμε φωτογραφίες, ρυθμίζουμε τον ήχο και την εικόνα. 

Θα μας βρείτε στα μαγαζιά της Αθήνας να πουλάμε την τέχνη μας, που ονειρευτήκαμε να μοιραζόμαστε με ανθρώπους, στους μικρούς και στους μεγάλους εργοδότες/μαγαζάτορες. Θα μας βρείτε κάτω από άθλιες συνθήκες για την δουλειά, και την υγεία μας, να παίζουμε μουσική. Θα μας βρείτε σε ταινίες και συναυλίες να «κάνουμε τα πάντα». Θα μας βρείτε να καταπιέζουμε τη δημιουργικότητα μας για να χωρέσει στα έτοιμα σχήματα των διαφημίσεων μπας και μας πετάξει κάνα ξεροκόμματο καμία διαφημιστική.

Πάει καιρός που οι καλλιτέχνες είχαν την πολυτέλεια να φοράνε τη φορεσιά του «ψαγμένου», του «μποέμ» ή του «ξεχωριστού». Η αλήθεια είναι ότι είμαστε κομμάτι των εργαζόμενων, από τα πιο πιο άγρια εκμεταλλευόμενα σήμερα. Το ένα πόδι το έχουμε στην ανασφάλεια και στην ανεργία ενώ το άλλο στα διάφορα μεροκάματα που κάνουμε σε ότι δουλειά είναι διαθέσιμη…

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ευρώπη!

Η νοσηρή αυτή κατάσταση που βιώνουμε σήμερα δεν είναι τυχαία. Βασίζεται στην εκμετάλλευση μας από το σύστημα που κυριαρχεί στην χώρα μας!! Εμείς με τα χέρια, το μυαλό και το σώμα μας παράγουμε όλον τον πλούτο ενώ αυτοί γεμίζουν τους λογαριασμούς τους! Οι πολιτικοί όλων των ελληνικών κυβερνήσεων εδώ και δεκαετίες ρημάζουν αυτή την χώρα! Μαζί με τους Έλληνες και ξένους μεγαλοεπιχειρηματίες τρώνε, φτιάχνουν τεράστιες περιουσίες σε βάρος όλων μας, σε βάρος του ελληνικού λαού! Είναι αυτοί που δίνουν μισθούς της ξεφτίλας των 600 ευρώ στον μεροκαματιάρη εργαζόμενο, αυτοί που δίνουν σύνταξη ΟΓΑ 350 ευρώ στον αγρότη, αυτοί που μας απολύουν, είναι οι ίδιοι που καίνε τα δάση μας για να τα κάνουν οικόπεδα. 

Και για να μην αντιδράμε, προσπαθούν να μας χωρίζουν. Φταίνε πάντα κάποιοι άλλοι για την κατάντια της χώρας: Φταίνε οι τεμπέληδες έλληνες εργαζόμενοι, φταίνε οι μετανάστες εργαζόμενοι, φταίει όλος ο ελληνικός λαός, εκτός από αυτούς που κρατάνε χρόνια την εξουσία! Μιλάμε για πολύ ψέμα και προπαγάνδα. Και όπου δεν περνά η προπαγάνδα αρχίζει το ξύλο από τα ΜΑΤ. Ε, έχουν δίκιο όσοι πιστεύουν πως η χούντα δεν τελείωσε το ’73…

Ο κόσμος σήμερα έχει δίκιο να βγαίνει στους δρόμους στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη! Η οργή και η αγανάκτηση του λαού που τον ενημέρωναν τόσα χρόνια από τηλεοράσεως ότι “είναι μόδα να στρογγυλοκάθεται στον καναπέ του”, λέει «Δεν πάει άλλο!», «Δεν μπορούμε να ζήσουμε πια!», «Το σύστημα σας είναι καταστροφικό για τη ζωή μας!»

Τι να κάνουμε;

Η αλληλεγγύη όλων ημών των καταπιεσμένων πρέπει να υπερβαίνει το σήμερα και το εδώ. Αν θέλουμε να προχωρήσουμε πρέπει να δούμε τις αντίστοιχες απόπειρες που κάναν και άλλοι συνάνθρωποί μας στο κοντινότερο ή μακρύτερο παρελθόν. Αν θέλουμε να νικήσουμε πρέπει να μην κάνουμε τα λάθη τους!

Οι πλούσιοι και οι κυβερνήσεις τους, έχουν ακόμα πολύ δύναμη για να επιβληθούν και θα προσπαθήσουν να το κάνουν. Δεν πρόκειται να αφήσουν τα αγαπημένα τους κέρδη έτσι εύκολα.. Το δικό μας όπλο είναι μόνο η αλληλεγγύη! Για να νικήσουμε πρέπει να την αναδείξουμε και να την βαθύνουμε! Η δύναμή μας είναι τεράστια αν οργανωθεί, και πρέπει να το τολμήσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου