-->

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας

Στις 12 Οκτώβρη 2011 η εργοδοσία της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» ανακοίνωσε στους εργαζόμενους μείωση προσωπικού. Έκαναν προτάσεις για πεντάωρη και πενθήμερη εργασία με 40% μείωση αποδοχών ή απολύσεις 180 εργαζομένων σε σύνολο 378. Τι θα σήμαινε η αποδοχή των προτάσεων; Ότι ένας ειδικευμένος μεταλλουργός που κινδυνεύει καθημερινά μέσα στο λιωμένο σίδερο και αμείβεται με το αστρονομικό ποσό των περίπου 1.000 €, στην Ελλάδα του 2012 θα δούλευε για 550 € το μήνα. Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» είναι η πρώτη εταιρεία που αξιοποιεί τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ. και της Ν.Δ., είναι η πρώτη εταιρεία που προσπαθεί να κάνει πράξη τους νόμους του μνημονίου. Η εργοδοσία της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» δεν είναι μόνη. Είναι ο «λαγός» του Σ.Ε.Β..Οι εργαζόμενοι στη γενική συνέλευση αποφάσισαν ομόφωνα να απορρίψουν όλες τις προτάσεις της εργοδοσίας. Μέσα σε δύο μέρες απολύθηκαν 34 εργαζόμενοι (και άλλοι 14 εργαζόμενοι στη συνέχεια). Η απεργία ξεκίνησε και αυτή τη στιγμή ξεπερνάει τους δύο μήνες βρίσκοντας τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που ξεπερνάει τα σύνορα της χώρας.

Η Τέχνη Εν Κινήσει (Συλλογικότητα εργαζόμενων-καλλιτεχνών) με τη σειρά της, εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία ενάντια στη φτώχεια, τις απολύσεις, την ελαστικοποίηση της δουλειάς και της ζωής τους, που προωθεί η εταιρία στο όνομα της κρίσης .Οι απεργοί της Χαλυβουργίας δείχνουν σε όλη την κοινωνία τον μόνο ρεαλιστικό και αποτελεσματικό δρόμο ώστε να αποτραπεί η υποδούλωση των εργαζομένων στη δικτατορία του κεφαλαίου, των αγορών και των τραπεζών την οποία προωθεί και η νέα κυβέρνηση Παπαδήμου. Καταγγέλλουμε παράλληλα τη εκκωφαντική σιωπή των κατεστημένων Μ.Μ.Ε., που αποκρύπτουν συστηματικά τον αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

Ο δίκαιος αγώνας των χαλυβουργών είναι και αγώνας όλων των εργαζόμενων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σε μια περίοδο που οι απολυμένοι και οι άνεργοι αγγίζουν το 1 εκατομμύριο και που ετοιμάζονται νέες χιλιάδες απολύσεις μέσω της «εφεδρείας» στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Η ελπίδα του κόσμου της εργασίας βρίσκεται στην αλληλεγγύη, την αντίσταση και την ανατροπή της αντιδραστικής πολιτικής και των κυβερνήσεων που την υλοποιούν!
Γιατί το απόσταγμα του πολιτισμού κάθε κοινωνίας πρέπει να είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Είμαστε όλοι και όλες Χαλυβουργοί!!! - Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι!!!

  Τέχνη εν Κινήσει,
Γενάρης 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου