-->

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Κάλεσμα Π.Μ.Σ. σε ΓΣ για τα 100 χρόνια του σωματείου

Συνάδελφοι,

Συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια από την ίδρυση του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. Το Σωματείο μας, ένα από τα αρχαιότερα εν ενεργεία Σωματεία και το αρχαιότερο στο χώρο των καλλιτεχνών, συμπληρώνει εφέτος 100 χρόνια ζωής, δράσης, διεκδίκησης για τα δικαιώματα των εργαζομένων μουσικών. Σήμερα ο κλάδος μας βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιο άγρια επίθεση. Χτυπιόμαστε ως εργαζόμενοι από την ανεργία, την διάλυση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Μπροστά σ’ αυτές τις συνθήκες το ζήτημα του εορτασμού των εκατοντάχρονων του Συλλόγου δεν έχει έναν επετειακό χαρακτήρα, αντίθετα θέλουμε να αναδυκνύει την αγωνιστική ιστορία των μουσικών και την ιστορική αποτύπωση της σύγκρουσης των δύο γραμμών μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Καλούμε όλα τα μέλη του Σωματείου να δώσουν το παρών στην Γενική Συνέλευση με θέμα τον εορτασμό των 100 χρόνων του Συλλόγου, η οποία θα γίνει την Πέμπτη 6 Ιουνίου και ώρα 13.30 μ.μ., στην αίθουσα Συνελεύσεων του Σωματείου, Σαπφούς 10, 1ος όροφος.
 
Η υπόθεση του εορτασμού των 100 χρόνων ζωής του Συλλόγου να φτάσει σε όλους τους μουσικούς. Να αξιοποιηθεί σαν αφορμή για να συζητήσουμε πως θα οργανώσουμε σήμερα την πάλη για τα ζητήματα του κλάδου. Θεωρούμε ότι η δημοσιότητα του εορτασμού των 100 χρόνων είναι μια ευκαιρία να αναδείξουμε τα προβλήματα των μουσικών, όχι βάζοντας την κοινωνία ως παθητικό ακροατή αλλά καλώντας το λαό μας να παλέψει για τα δικαιώματα που κατέκτησε με μεγάλους αγώνες και καταργούνται σήμερα μέσα σε μια νύχτα για όλους, είτε για μουσικούς είτε όχι.

Καλούμε όλους τους Μουσικούς είτε είναι κοντά, είτε έχουν απομακρυνθεί από το Σωματείο να έρθουν μαζικά στη Συνέλευση στις 6 Ιούνη και ώρα 13.30 μ.μ., για να γίνει υπόθεση όλων των μελών αυτή η σημαντική επέτειος.

Για το Δ.Σ.
                                
Ο Πρόεδρος                                  Ο Γ. Γραμματέας
              Βασίλης Παρασκευόπουλος                     Κώστας Σταυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου