-->

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Μιχάλης Παπαμακάριος: Φυσάει κόντρα

Μουσική αντίσταση στους καιρούς της παγκοσμιοποίησης και του πολέμου

ΚΨΜ, 2006, 287 σελ., ISBN-13 978-960-88906-7-1, [Κυκλοφορεί]

Τιμή € 16,72

Ένα βιβλίο για τη μουσική και το κίνημα!
Ένας τόμος με στοιχεία, άποψη, πολλές φωτογραφίες και υλικό από την παγκόσμια μουσική σκηνή.
 

Το rock της αντίστασης, η electronica της αμφισβήτησης, το hip-hop της ανατροπής. Το πολιτικό τραγούδι επιστρέφει, είναι εδώ, ζωντανό και επικίνδυνο. Οι συναυλίες κατά του πολέμου και της παγκοσμιοποίησης.

Ο Marcos και η Ιντιφάντα γίνονται τραγούδια. Τα μουσικά μανιφέστα της εποχής μας και οι σύγχρονοι επαναστάτες της μουσικής σκηνής.
Ένα χρονικό της μουσικής αντίστασης στους καιρούς της παγκοσμιοποίησης και του πολέμου. Στους καιρούς που παρά τις αγωνιώδεις  προσπάθειες των κυριάρχων φυσάει κόντρα…..
 
·  87 δίσκοι – μανιφέστα του κοινωνικού και πολιτικού τραγουδιού της εποχής μας.
·  23 βιογραφίες των σύγχρονων επαναστατών της μουσικής σκηνής. Μια ιστορία γραμμένη με ρυθμούς, νότες και συνθήματα.
·  Ένα χρονικό της μουσικής αντίστασης στους καιρούς της παγκοσμιοποίησης και του πολέμου. Στους καιρούς που παρά τις αγωνιώδεις  προσπάθειες των κυριάρχων φυσάει κόντρα…
Με πολλά στοιχεία, βιβλιογραφία, δισκογραφία και βιογραφικά όλων των πρωταγωνιστών της μουσικής αντίστασης! 


Περιεχόμενα: Μέρος Πρώτο: μια ιστορία γραμμένη με ρυθμούς, νότες και συνθήματα, 1. στους ρυθμούς του Σιάτλ και της Γένοβας, 2. Επόμενη στάση η ελπίδα. Οι περιπέτειες ενός διεθνιστή τροβαδούρου, 3. όχι στο όνομά μας. Το αντιπολεμικό τραγούδι σήμερα, 4. Ο ηλίθιος Αμερικανός. Μουσική ενάντια στον Μπούς, 5. Μέρες αδέσποτες. Η ελληνική πραγματικότητα, Μέρος Δεύτερο: οι άνθρωποι και τα έργα, εισαγωγή, 6. Οι φωνές της αντίστασης. Οι δημιουργοί στο προσκήνιο, 7. Τα μουσικά μανιφέστα του καιρού μας, Μέρος Τρίτο: για να ενωθούν όλα τα τραγούδια του κόσμου σε ένα τραγούδι ελευθερίας, 8. Από τους ποιητές των κινημάτων στο κίνημα των ποιητών, Συνδεθείτε (links). 

Να ανακαλύψουμε ξανά το rock της αντίστασης, την electronica της αμφισβήτησης, το hip hop της ανατροπής. Το πολιτικό τραγούδι επιστρέφει, είναι εδώ, ζωντανό και επικίνδυνο. Οι συναυλίες κατά του πολέμου και της παγκοσμιοποίησης. Ο Marcos και η Ιντιφάντα που γίνονται τραγούδια.

Τα γεγονότα και οι πρωταγωνιστές.
- 87 δίσκοι-μανιφέστα του κοινωνικού και πολιτικού τραγουδιού της εποχής μας.
- 23 βιογραφίες των σύγχρονων επαναστατών της μουσικής σκηνής. Μια ιστορία γραμμένη με ρυθμούς, νότες και συνθήματα.
- Ένα χρονικό της μουσικής αντίστασης στους καιρούς της παγκοσμιοποίησης και του πολέμου. Στους καιρούς που παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των κυρίαρχων φυσάει κόντρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου