-->

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Γκέοργκ Μπύχνερ ΒΟΫΤΣΕΚ στο νέο χώρο του θεάτρου ΑΤΤΙΣ

Πρόγραμμα παραστάσεων μέσα στις γιορτές 

Πέρα από την κανονική ροή των παραστάσεων κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 8.30 μμ και Κυριακή στις 7.30 μμ,θα διεξαχθούν δύο επιπλέον παραστάσεις την Πέμπτη 26/12/2013 και την Πέμπτη 2/1/2014 στις 8.30 μμ.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: ΚΥΡΙΑΚΗ 12/1/2014 

Ομάδα Σημείο Μηδέν
Ηθοποιοί: 

Ελεάνα Γεωργούλη, Δαυίδ Μαλτέζε, Μιλτιάδης Φιορέντζης, Δέσποινα Χατζηπαυλίδου

 Το Θέατρο Άττις φιλοξενεί την ομάδα Σημείο Μηδέν με τον Βόυτσεκ του Γκέοργκ Μπύχνερ, σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου, συνεργάτη της ομάδας Άττις και του Θόδωρου Τερζόπουλου, στον Νέο Χώρο, Λεωνίδου 12. Ο Βόυτσεκ είναι η επόμενη παράσταση της ομάδας Σημείο Μηδέν, μετά τη θεατρική της εκδοχή στο διήγημα του Φραντς Κάφκα Η Μεταμόρφωση, που παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στον Νέο Χώρο του Θεάτρου Άττις και περιόδευσε ανά την Ελλάδα.

Ο Βόυτσεκ γράφτηκε το 1836 στη Γερμανία, από τον 24χρονο Γκέοργκ Μπύχνερ. Ο Mπύχνερ πέθανε πριν προλάβει να ολοκληρώσει τον Bόυτσεκ. Κι όμως, αυτό το έργο, με τις μικρές αποσπασματικές του σκηνές, και την αινιγματική τους ακολουθία, επηρέασε όσο λίγα το θεατρικό τοπίο του 20ού αιώνα. 

Η υπόθεση βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και έχει ως εξής: Ο στρατιώτης Βόυτσεκ ξυρίζει καθημερινά τον λοχαγό του και για λίγα χρήματα κάνει το πειραματόζωο στον γιατρό του στρατοπέδου για να θρέψει την οικογένειά του. Ο Βόυτσεκ σκοτώσει τη Μαρία, τη μάνα του παιδιού του, γιατί τον απάτησε. Η φυλακή της κοινωνίας γίνεται τόσο ασφυκτική που του αφήνει μόνο μια διέξοδο, τη βία. Αυτή η μορφή βίας δεν στρέφεται ενάντια στους καταπιεστές του, αλλά ενάντια στη γυναίκα του και σε τελική ανάλυση, ενάντια στον ίδιο του τον εαυτό, οδηγώντας τον στην πιο επικίνδυνη φυλακή, αυτή του μυαλού του. 

Ο Βόυτσεκ, έργο τραύμα και κραυγή αγωνίας, βάζει στο μικροσκόπιο και αποδομεί ολόκληρο το θρησκευτικό, στρατιωτικό, επιστημονικό και οικογενειακό οικοδόμημα της σύγχρονης κοινωνίας, όπου η βία και η εκμετάλλευση βρίσκονται στον πυρήνα των ανθρώπινων σχέσεων κάθε είδους.

Η παράσταση Βόυτσεκ θα παίζεται από 25 Οκτωβρίου 2013, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 8.30μμ και Κυριακή στις 7.30μμ, στον Νέο Χώρο του Θεάτρου Άττις, Λεωνίδου 12 (κοντά στον σταθμό μετρό Μεταξουργείο). Διάρκεια 70λεπτά.  

Τιμές εισιτηρίων: 12ευρώ κανονικό & 10ευρώ μειωμένο (φοιτητές, άνεργοι ΟΑΕΔ, ΑμεΑ). Ειδικές τιμές για groups άνω των 5 ατόμων.

Τηλέφωνα επικοινωνίας|κράτηση θέσεων: 210-3225207 & 6942-841714  

Συντελεστές της παράστασης 
Μετάφραση: Ιωάννα Μεϊτάνη 
Σκηνοθεσία: Σάββας Στρούμπος 
Δραματουργική επεξεργασία: Ομάδα Σημείο Μηδέν 
Μουσική: Δαυίδ Μαλτέζε 
Σκηνική εγκατάσταση – κοστούμια: Γιώργος Κολιός 
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα 
Κατασκευή σκηνικού: Χαράλαμπος Τερζόπουλος 
Επιστημονική συνεργάτης: Έλενα Τσιόλκα 
Χειριστής φωτός: Δημήτρης Σταμάτης 
Photo credits: Χρήστος Κυριακόγγονας 
Video & trailer credits: Χρυσάνθη Μπαδέκα 

Διανομή 
Ελεάνα Γεωργούλη: Μαρία
Δαυίδ Μαλτέζε: Αρχιτυμπανιστής, Λοχαγός
Μιλτιάδης Φιορέντζης: Βόυτσεκ
Δέσποινα Χατζηπαυλίδου: Αντρές, Γιατρός, Θεατρίνος
 
Το πρόγραμμα της παράστασης με τη μετάφραση του έργου και πρωτότυπα θεωρητικά κείμενα θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Νεφέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου