-->

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Π.Μ.Σ.: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ

«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ»
Σαπφούς 10 - Αθήνα

Η κυβέρνηση τις προηγούμενες εβδομάδες ψήφισε σκληρά μέτρα που φορτώνουν στις πλάτες μας πολλά δισεκατομμύρια. Προχώρησαν και ένα βήμα παρακάτω, νομοθέτησαν τον «κόφτη» δαπανών, βάζοντας πάνω από τα κεφάλια μας ένα «μνημόνιο διαρκείας» ώστε να διασφαλίζεται η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων, άσχετα από τους πολιτικούς συσχετισμούς και τους κυβερνητικούς τριγμούς.

Το επόμενο διάστημα θα είναι ένας γολγοθάς για όλους τους εργαζόμενους. Η εφαρμογή των μέτρων που ψηφίστηκαν θα δυσκολεύει κάθε μέρα την δύσκολη κατάσταση που ήδη ζούμε. Η ατομική επιδεξιότητα, αποφασιστικότητα και αντοχή όλο και λιγότερες διεξόδους θα δίνει και θα οδηγεί στην απογοήτευση. Υπάρχει διέξοδος και αυτή περνά μέσα από την οργανωμένη δράση. Πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση η ειλικρινής συζήτηση για την εκτίμηση της περιόδου από τις εκλογές του προηγούμενου Οκτώβρη στο Σωματείο, που συμπίπτουν με τη νέα θητεία της «κυβέρνησης της αριστεράς». Μια περίοδος πλούσια σε εξελίξεις, σε αγώνες και σε συμπεράσματα.

Θέλουμε αυτή η συζήτηση να συμβάλλει στο μεγαλύτερο βαθμό οργάνωσής μας, σε συμμετοχή από κάθε χώρο των συναδέλφων που ανησυχούν, που λένε ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση και κάτι πρέπει να γίνει. Θέλουμε να συζητήσουμε με όλους εσάς που ήρθαμε το προηγούμενο διάστημα σε επαφή. Με τους συναδέλφους από τα νυχτερινά κέντρα που βλέπετε ότι όλα σας τα δικαιώματα έχουν καταργηθεί (μεροκάματο, σεζόν, Βαρέα και Ανθυγιεινά) και το μόνο που μετράει είναι αν το μαγαζί θα βγάζει κέρδος. Που βλέπετε ότι η ανοχή αυτής της κατάστασης δεν σας εξασφαλίζει ούτε το διήμερο πια, που δε γνωρίζετε αν θα δουλεύετε την επόμενη εβδομάδα, που δεν έχετε κλείσει ακόμα δουλειά το καλοκαίρι, αλλά και αυτούς που έχετε κλείσει, αλλά δεν ξέρετε αν θα προχωρήσει, αν θα πληρωθείτε ή, αν αυτά τα χρήματα θα καλύψουν έστω και τις βασικές σας ανάγκες. 

Θέλουμε να συζητήσουμε με τους νέους συναδέλφους των Μουσικών Συνόλων που έχετε χορτάσει υποσχέσεις και βλέπετε το μέλλον σας μέσα από ελαστικές μορφές απασχόλησης, με εναλλαγή δουλειάς και ανεργίας, μέχρι να έρθει η νεώτερη φουρνιά συναδέλφων και να πεταχτείτε σα «στυμμένες λεμονόκουπες» στην ανεργία και την ανέχεια. Θέλουμε να συζητήσουμε με τους συναδέλφους που εργάζεστε στα Ωδεία με εξευτελιστικά ωρομίσθια και την εργοδοτική τρομοκρατία και απειλή.

Με τους συναδέλφους που δώσαμε μαζί τη μάχη για την αναγνώριση των Πτυχίων μας στους Δήμους, με τους συναδέλφους που μετά από δεκαετίες αγώνων και προσπάθειες κατοχυρώσατε θέσεις με πλήρη Ασφαλιστικά και Εργασιακά δικαιώματα σε Κρατικές Ορχήστρες, στην Ε.Ρ.Τ. και σε Δημοτικά Σύνολα και σήμερα ανησυχείτε για το μέλλον αυτών των Συνόλων. Τώρα κλείνει ένας κύκλος που και η τελευταία αυταπάτη για εύκολες λύσεις χωρίς συγκρούσεις, συντρίφθηκε πάνω στη σκληρή πραγματικότητα.

Μόνος δρόμος είναι η διεκδίκηση του δίκιου μας. Το ότι σήμερα ο συσχετισμός είναι αρνητικός δε σημαίνει ότι αυτός ο δρόμος δεν έχει αποτέλεσμα, αλλά ότι αυτή η προσπάθεια πρέπει βήμα-βήμα να κάνει πιο δυνατή τη συλλογική μας δράση. Το Σωματείο μας όλο αυτό το διάστημα ήρθε σε επαφή με περισσότερους, μπήκαν και άλλοι στην οργάνωση των δράσεών του. Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπροστά μας έχουμε σημαντικές στιγμές.

Γι’ αυτούς τους λόγους καλούμε όλους εσάς που συναντηθήκαμε το προηγούμενο διάστημα και όλους εσάς που μέχρι στιγμής δεν έχετε κάνει το βήμα να έρθετε στο Σωματείο, σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 15.00 ακριβώς, στα γραφεία του Σωματείου μας. Θέμα της Γενικής μας Συνέλευσης η συλλογική εκτίμηση ενός σημαντικού κύκλου της δράσης μας και η οργάνωση των επόμενων πρωτοβουλιών μας. Την ίδια μέρα στα γραφεία μας, τις ώρες 13.00 – 15.00 θα γίνει διαδικασία νέων εγγραφών.

Για το Δ.Σ.
                                            Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γ. Γραμματέας
                          Βασίλης Παρασκευόπουλος                                    ΚώσταςΣταυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου