-->

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα, πάει ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ: Θεματική συζήτηση για μια ριζοσπαστική πολιτική για τον πολιτισμό

Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα

Η παρέμβαση από μια σύγχρονη αριστερή αντικαπιταλιστική σκοπιά στο κρίσιμο θέμα του πολιτισμού, είναι επιτακτική*. Για τον λόγο αυτό, στο φετινό φεστιβάλ των ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ, θα διοργανωθεί θεματική συζήτηση με θέμα «Για μια ριζοσπαστική πολιτική για τον πολιτισμό, σε τοπικό επίπεδο», την Παρασκευή 3 Ιουνίου, στις 6 μμ., στη Γεωπονική (Ιερά Οδός). Είστε όλοι και όλες καλεσμένοι/ες!

Πρόσκληση 

Η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα, σας καλεί να συμμετάσχετε στην θεματική συζήτηση με θέμα «Για μια ριζοσπαστική πολιτική για τον πολιτισμό, σε τοπικό επίπεδο». Η συζήτηση θα διεξαχθεί στον φιλόξενο χώρο της Γεωπονικής, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Αναιρέσεις 2016», αυτή την Παρασκευή 3 Ιουνίου, στις 6 μμ., στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των κινήσεων πόλης και των συλλογικοτήτων γειτονιάς.

Μέσα από την συζήτηση για το κομβικό αυτό θέμα, φιλοδοξούμε να ανιχνεύσουμε σύγχρονες απαντήσεις από μια αριστερή αντικαπιταλιστική σκοπιά, ανάμεσα στα άλλα και στα εξής πεδία:

α. Πως συμβάλλουμε στην χ γειτονιά για την προβολή/ανάδειξη εκτός του αστικού θεσμού "Δήμος" (από τα κάτω δηλαδή) της τοπικής καλλιτεχνικής παραγωγής, με ποιούς στόχους, ποιά κριτήρια, τι ρόλο παίζουν ή/και μπορούν να παίξουν τα Κοινωνικά Κέντρα, οι Εργατικές Λέσχες κλπ;

β. Πως παρεμβαίνουμε από αντικαπιταλιστική σκοπιά εντός του αστικού θεσμού "Δήμος" για το θέμα του πολιτισμού;

γ. με ποια κριτήρια αντιλαμβανόμαστε την συγκρότηση ενός κοινωνικού υποκειμένου γύρω από αυτό το κομβικό θέμα; 

Η συμμετοχή σας και οι τοποθετήσεις σας είναι απολύτως απαραίτητες για την διεξαγωγή μιας γόνιμης και ουσιαστικής συζήτησης. Σας περιμένουμε όλους και όλες!


Βύρωνας, Ιούνιος 2016

Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα

__________________

* Μπορείτε να διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο τις θέσεις μας, μια περίληψη των οποίων θα αποτελέσει και την αρχική τοποθέτηση/άνοιγμα της συζήτησης:
Διαστάσεις μιας ριζοσπαστικής πολιτικής για τον πολιτισμό σε τοπικό επίπεδο

2 σχόλια: