-->

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Το Θέατρο του Καταπιεσμένου στο Ναύπλιο

Το Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας σε συνεργασία με την Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου, παρουσιάζουν τη συμμετοχική παράσταση Θεάτρου Φόρουμ


"Μικρές Σκηνές Καθημερινής Βίας ΙΙ: Μπορεί και να μη γίνει και τίποτα !" το Σάββατο 31 Μαΐου 2014,   7.30 - 10.30 μ.μ. στο Θεατράκι του ΟΣΕ, Ναύπλιο 

Ελεύθερη Είσοδος  

Θα υπάρχει στο χώρο γωνιά δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά.  

Λίγα λόγια: Βία, αναδυόμενος φασισμός, ομοφοβία, ρατσισμός, κλιμακούμενες εντάσεις στην καθημερινότητα μιας γειτονιάς μιας σύγχρονης ελληνικής πόλης αποτελούν το πλαίσιο στο οποίο εκτυλίσσεται η παράσταση. Φόβος ως συνέπεια όλων των παραπάνω και απόπειρες αντίδρασης σε αυτόν συνθέτουν τη δράση. «Τι κάνουμε;» είναι το ερώτημα που τίθεται στους θεατές, οι οποίοι καλούνται να αλλάξουν τη ροή της παράστασης και να δοκιμάσουν στην πράξη τις προτάσεις τους. 

Επινόηση-Σκηνοθεσία: Όλη η ομάδα.
Εμψύχωση: Χριστίνα Ζώνιου, Νάγια Μποέμη.
Ζωντανή μουσική: Χάρις Οικονομίδου.
Επιμέλεια κίνησης: Πατρίτσια Λάζου.
Αφίσα: Φραντσέσκο Μορέττι.
Οργάνωση-Επικοινωνία: Μελίνα Πλαστή,
Γιάννα Παπαδοπούλου. 

Παίζουν: Δημήτρης Αποστολόπουλος, Kusha Bahrami, Αλέξανδρος Γκόμεζ, Παντελής Ζαφειρίου, Κατερίνα Καλογερά, Σέργιος Κομπόγιωργας, Πέπη Μαριόλη, Βίκυ Πάντζου, Ήρα Παπαγεωργίου, Γιάννα Παπαδοπούλου, Ναντίνα Τσέκερη, Χρήστος Καρυστινός.

2 σχόλια:

  1. Αρχιζουν και γινονται παρεμβασεις απο πολιτικοποιημενο κόσμο εναντια στο να ονομασθει το γηπεδο της Αεκ με το ονομα Αγια Σοφια το οποιο δεν ειναι απλα ενα Χρ.συμβολο και παραπεμπει σε μεγαλυτερες και επικινδυνδες καταστασεις και εναντια στο να μοιαζει με εκλλησια το εξωτερικο σχημα του γηπεδου.
    Εχουνε πεταχτει φειγ βολαν ”εναντια στη φασιστικοποιηση της Αεκ και της κοινωνιας” και προτρεπουν τον συριζα να σταματησει αφου μπορει την ακροδεξιοποιηση μιας ομαδας.
    Να τροποποιησει το ονομα και το εξωτερικο σχημα του γηπεδου αφου νομικα μπορει.
    Φιλοι μου αν γινει πραξικοπημα στο Ηρακλειο και καποιοι γελασουν επειδη εκει πολλοι ειναι Οφη η αν γινει στη Θεσσαλονικη και δεν κανουν τιποτα επειδη εκει ειναι πολλοι Παοκ κ Αρης τοτε τι αντιφασιστες ειμαστε.
    Αντιφασίστες/ιες εχουν υπογραφη τα περισσοτερα τρικακια.
    O συριζα μπορει νομικα να παρεμβει λογω του δημου νεας φιλαδελφειας και της περιφερειας
    Και τα αλλα κομματα πρεπει να αντιδρασουν και να ζητησουν τροποποιηση και να κανουν κινησεις αντιφασιστικες και να μην ψηφισουν νομοσχεδια που θα υπνωτισουν τον λαο.
    Δεν πρεπει να αφησουμε την κοινωνια να υπνωτιστει και να αρχιζει ενα μερος της
    να βλεπει με καλο ματι πραγματα που συνδεονται με την ακροδεξια,το συντηρητισμο,την θεοκρατια, την παθητικοτητα, τις χαμενες πατριδες, το μισος για τους αλλους λαους λογω θρησκειας κτλ
    Ειδικα αυτη την περιοδο που υπαρχει ανεβασμενη ακροδεξια
    Ενας κοσμος θα φευγει απο την προοδο και θα πηγαινει στην ακροδεξια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το τρικακι αναφερεται σε ολη την αρχιτεκτονικη του εργου που ειναι Χριστιανοπνευστη και φυσικα στο ονομα.
    Διαβαστε και θα δειτε διαφορα κουφα για το εσωτερικο και το εξωτερικο του γηπεδου.
    Ειναι αποριας αξιο πως χαιρονται καποιοι με αυτο το φρουτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή