-->

slider ΤΕΚ

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση του "Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου"

«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ (Σαπφούς 10, τηλ.: 210.3213694, 210.3215246, φαξ : 210.3240827, e-mail : pmu@pmu.gr)

18 Σεπτέμβρη 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Γνωρίζουμε ότι σε κάθε ανακοίνωση προσθέτουμε κάθε φορά και νέα προβλήματα σε σχέση με την προηγούμενη, ενώ τα ήδη υπάρχοντα είναι πιο οξυμένα όσο περνάει ο καιρός. Κύρια ζητήματα του κλάδου είναι πια η ανεργία, η υποαπασχόληση, η κατάργηση της Σ.Σ.Ε., τα όλο και  μικρότερα μεροκάμματα, η απλήρωτη δουλειά, οι καταργήσεις Φορέων του ευρύτερου Δημοσίου (βλ. ΕΡΤ, Δημοτικά Ωδεία, κ.ά.) που απασχολούν μουσικούς.

 §        Δεν πρέπει να αποδεχθούμε αυτή την κατάσταση. Δεν είναι φυσικό και αποδεκτό ο άνεργος να μην έχει ρεύμα σπίτι του, να μην μπορεί να μετακινηθεί με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να μην μπορεί να πάει στο γιατρό και να αγοράσει φάρμακα, να μένει χωρίς σπίτι

§        Δεν πρέπει να δεχθούμε το κλείσιμο της ΕΡΤ και των τριών Μουσικών της Συνόλων. Δεν πρέπει να θεωρούμε ότι η νέα ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ λύνει τα προβλήματα που δημιούργησε το κλείσιμο της ΕΡΤ, όσο αναγκαία και να είναι για τους 70 μουσικούς που απασχολεί σήμερα. 

§        Δεν πρέπει να δεχόμαστε την απλήρωτη δουλειά, τη μείωση των αμοιβών μας κάθε χρόνο, την περικοπή των μισθών στα Μουσικά Σύνολα που φτάνει σχεδόν το 50% από την έναρξη της κρίσης. 

§        Δεν πρέπει να δεχθούμε την υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. 

§        Δεν πρέπει να δεχθούμε την κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης και την μετατροπή των ασφαλιστικών ταμείων σε ανταποδοτικούς φορείς.


Το φθινόπωρο μας βρήκε με όλες αυτές τις εξελίξεις μπροστά μας. Σημαντικότερο όλων είναι να καταλάβουμε ότι αυτές οι εξελίξεις δεν είναι φυσικό φαινόμενο που είναι αναπότρεπτο. Είναι εξελίξεις που σχετίζονται με τα αντιτιθέμενα συγκρουόμενα και ανειρήνευτα κοινωνικά συμφέροντα, εκφράζουν την αδυναμία του οικονομικού συστήματος στο οποίο ζούμε να ξεπεράσει τις αντιφάσεις του. Σίγουρα όλα αυτά δεν μπορούν να ξεπεραστούν από κανένα μας με ένα ατομικό τρόπο. Να ξεφύγουμε από τις αυταπάτες της λύσης απ’ τα πάνω μέσω των εκλογών, που τόσο καθυστερεί την κοινωνική οργάνωση που χρειάζεται για να αντιστραφεί ο συσχετισμός.

Χρειάζεται άμεσα η μαζικοποίηση των Σωματείων. Να οργανωθούν στο Σωματείο μας άνεργοι και εργαζόμενοι από κάθε χώρο. Να μαζικοποιηθούν οι διαδικασίες. Κάθε μέλος να έχει ενεργό ρόλο, να είναι το αυτί και το μάτι του Σωματείου στο χώρο δουλειάς του, να φέρνει τα προβλήματα που αφορούν το σύνολο της ζωής του στο Σύλλογο.
Πρέπει να σπάσει η ηττοπάθεια σε κάθε χώρο δουλειάς και να αντικατασταθεί με την αποφασιστικότητα και την οργάνωση. Σε αυτή την κατεύθυνση προσπαθούν να συμβάλλουν οι πρωτοβουλίες που αποφασίσαμε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ., αλλά και άλλες που συζητάμε με βάση τα προβλήματα του κάθε χώρου για το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα σαν πρώτες και κεντρικές κινήσεις αποφασίσαμε :

Ø     Τη συμμετοχή στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες για το επόμενο δίμηνο που καλεί το ΠΑΜΕ όλα τα Σωματεία είτε συμφωνούν με την αντίληψή του είτε όχι, με αιχμή την ανεργία και την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους εργασίας, καλώντας :

Ø     Σε συλλαλητήριο στο Υπ. Μεταφορών στις 23 Σεπτέμβρη στις 11.00 π.μ.

Ø     Σε συλλαλητήριο στις 4 Οκτώβρη σε κάθε πόλη της χώρας (συμμετέχουμε στην Αθήνα).

Ø     Σε Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας στις 21 Οκτώβρη.

Ø     Σε Πανελλαδικό συλλαλητήριο 1 Νοέμβρη στην Αθήνα.

Στόχος μας μέσα σε αυτό το δίμηνο να πληθύνουν οι μαζικές διαδικασίες (Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, κ.ά) και να συμβάλλουν στο να παρθούν και άλλες πρωτοβουλίες με βάση τα ειδικά προβλήματα κάθε χώρου.

Η υλοποίηση των παραπάνω να συμβάλλει στη μαζικοποίηση του Σωματείου μας. Να γίνουν υπόθεση κάθε συναδέλφου, να συζητηθούν σε κάθε χώρο, να παρθούν πρωτοβουλίες και για άλλα ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν κάθε χώρο. 

Θέλουμε Σωματείο μαχητικό, που δε θα υποχωρεί, ακόμα και στις πιο δύσκολες φάσεις, με αντοχή που θα πηγάζει από το περιεχόμενο του αγώνα, που δε θα εγκλωβίζεται από τα περιθώρια που έχουν οι εργοδότες μας και η οικονομία που υπηρετεί τα συμφέροντά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου