-->

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Κατεβαίνει η παράσταση από το Εθνικό με αποσπάσματα από κείμενα του Σάββα Ξηρού

MusicPaper

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την επιλογή της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου να ανεβάσει παράσταση στην οποία περιλαμβάνονται αποσπάσματα από το βιβλίο του καταδικασμένου της 17 Νοέμβρη, Σάββα Ξηρού, η παράσταση κατέβηκε! Πρόκειται για την παράσταση της Πηγής Δημητρακοπούλου «Ισορροπία του Νας» και η κουβέντα που θα ξεκινήσει από δω και πέρα θα είναι μάλλον ακόμα μεγαλύτερη. Διαβάστε την ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου ΕΔΩ. Η τοποθέτηση της Πηγής Δημητρακοπούλου ΕΔΩ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.Θ., ΤΗΣ Π.Ο.Θ.Α., ΤΟΥ Σ.Ε.Η.:

«Καμιά ιδέα δεν μπορεί να δικαιολογήσει εγκλήματα εναντίον της ανθρώπινης ζωής» Το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, με αφορμή το θόρυβο που προκλήθηκε για την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Ισορροπία του Nash» δηλώνουμε ότι η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης είναι θεμελιώδης αρχή της τέχνης του θεάτρου. Καταδικάζουμε τις ενέργειες που θίγουν, προσβάλλουν, απειλούν και στερούν το δικαίωμα αυτό, καθώς και τις φωνές που ζητούν το κατέβασμα της παράστασης. 

Το Εθνικό Θέατρο, η πρώτη θεατρική σκηνή της χώρας, οφείλει να προωθήσει την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, που αποτελούν τα βασικά συστατικά της δημοκρατίας. Το Εθνικό Θέατρο είναι χώρος δημόσιου διαλόγου, πόσο μάλλον η πειραματική του σκηνή. Εμείς, οι άνθρωποι που υπηρετούμε το θέατρο, είμαστε ενάντια σε ότι περιορίζει, ελέγχει, λογοκρίνει, καταστέλλει και προσπαθεί να εκφοβίσει τη θεατρική τέχνη. 


 ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.Θ., ΤΗΣ Π.Ο.Θ.Α., ΤΟΥ Σ.Ε.Η. 

Αθήνα, 28-01-2016

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το Musicpaper.gr πριν λίγη ώρα με το Εθνικό Θέατρο επιβεβαιώθηκε το κατέβασμα της παράστασης και μάλιστα σε όσους είχαν αγοράσει εισιτήριο το αντίτιμο θα επιστραφεί, όπως μας είπαν. Το έργο είχε ακόμα άλλες 4 παραστάσεις και όπως βλέπουμε έχει σταματήσει και η ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων. Παράλληλα, πριν λίγη ώρα σε ανάρτησή του ο Έκτορας Κουφοντίνας (γιός του Δημήτρης Κουφοντίνα) έκανε την εξής ανάρτηση: "Κατέβηκε η θεατρική παράσταση από το Εθνικό Θέατρο βασισμένη στο βιβλίο του σύντροφου Σάββα: «Η Μέρα Εκείνη», μετά τις αντιδράσεις.Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα κουμάντο κάνει μια κλίκα βαρώνων και ληστών μαφιόζων, η λούμπεν μεγαλοαστική τάξη, με την καθοδήγηση πάντα της αμερικάνικης πρεσβείας. Ατελείωτη η ξεφτίλα για αυτή την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου