-->

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Π.Μ.Σ.: Έκτακτη Σύσκεψη για το ζήτημα του Δ.Π.Υ.

«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ»
Σαπφούς 10 – Αθήνα, τηλ.: 210.3213694, φαξ : 210.3240827, e-mail : pmu@pmu.gr
9/3/2017
Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση φαίνεται ότι θα προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή νέας συμφωνίας με τους ‘θεσμούς’ για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Η συμφωνία θα περιέχει νέα σκληρά μέτρα που θα αφορούν τη φορολογία, το ασφαλιστικό, τις συντάξεις, τα εργασιακά κ.α. Τα μέτρα δε θα έχουν βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, αλλά θα πηγαίνουν πολύ πέρα από το 2020. Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου μας συζητήσαμε πλευρές που αφορούν τα Δελτία Παροχής Υπηρεσιών και καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα που ανοίγουν, στην περίπτωση που η κυβέρνηση υποχρεώσει τους μουσικούς με Δ.Π.Υ. να πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές σαν ελεύθεροι επαγγελματίες.
 
Στο τελευταίο Δ.Σ. της Π.Ο.Θ.Α. έγινε ενημέρωση για τη συνάντηση που είχε το Προεδρείο και εκπρόσωποι Σωματείων μελών της με τον Υπουργό κ. Πετρόπουλο. Σε αυτή τη συνάντηση το Προεδρείο της Ομοσπονδίας δεν κάλεσε τα δύο μεγαλύτερα Σωματεία της δύναμής της, το Σ.Ε.Η. και τον Π.Μ.Σ. που το θέμα που θα συζητούσαν αφορά άμεσα τα μέλη τους. Στην ενημέρωση που μας έκαναν έγινε προσπάθεια να συγκαλυφθούν οι προθέσεις του Υπουργού και της κυβέρνησης για το θέμα. Αυτό που φάνηκε καθαρά ήταν ότι το αν θα υπάρχει συνέχιση του καθεστώτος που υπήρχε για τα Δελτία Παροχής Υπηρεσιών στο Θέαμα Ακρόαμα θα εξαρτηθεί από τη διαπραγμάτευση. Ακόμα και στην περίπτωση που οι μουσικοί παραμείνουμε στο ίδιο καθεστώς αυτό δε θα γίνει με απ’ ευθείας αναφορά του κλάδου μας σε Εγκύκλιο, αλλά με την αποσιώπησή του από τις κατηγορίες που πρέπει να πληρώσουν.

Για μας είναι καθαρό ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στους εταίρους της να μην υπάρχει καμία εξαίρεση από το νόμο Κατρούγκαλου για καμία κατηγορία. Αυτό ήθελε να αποκρύψει το Προεδρείο της Π.Ο.Θ.Α. και γι’ αυτό σε αυτή τη σοβαρή συνάντηση δεν κάλεσε το Σωματείο μας και το Σ.Ε.Η.Αν οι φόβοι μας επιβεβαιωθούν, οι επιπτώσεις για το επάγγελμα θα είναι μεγαλύτερες από το να κλείσουν και οι λίγοι συνάδελφοι που έχουν ακόμα Δ.Π.Υ. τα βιβλία τους. Οι εργοδότες και ιδιαίτερα οι μικρότεροι κάνουν τα πάντα για να απαλλαγούν από τις ασφαλιστικές εισφορές. Καταλαβαίνουμε ότι μέσω μιας τέτοιας εξέλιξης μπορεί να ασκηθούν μεγάλες πιέσεις για δουλειά με Δ.Π.Υ. αφού σε αυτή την περίπτωση οι ασφαλιστικές εισφορές θα επιβαρύνουν τον εργαζόμενο και όχι τον εργοδότη.

Σπάμε την κατάσταση αναμονής που προσπαθούν να περάσουν στους εργαζόμενους η κυβέρνηση και ο κυβερνητικός συνδικαλισμός.
Χρειάζεται άμεσα πίεση προς την κυβέρνηση για να μην περάσουν τέτοια μέτρα.
Το καλοκαίρι ανοίγουν το θέμα των Βαρέων & Ανθυγιεινών. Πρέπει να ανεβάσουμε τους ρυθμούς μας για να μπουν ξανά όλες οι κατηγορίες μουσικών που έχουν εξαιρεθεί. 
Καλούμε σε έκτακτη σύσκεψη για το ζήτημα του Δ.Π.Υ. την Δευτέρα 13 Μαρτίου στις 16.30 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου. Στόχος η πληρέστερη ενημέρωση για τα παραπάνω ζητήματα και η οργάνωση άμεσης κινητοποίησης γι’ αυτά στο Υπουργείο Εργασίας.
Συγχρόνως προετοιμαζόμαστε για τη Γ.Σ. του Σωματείου που θα γίνει την Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 2.30 μ.μ. και όχι στις 30 Μάρτη που από λάθος είχε ανακοινωθεί. 
Αντίστοιχα μεταφέρεται για την Δευτέρα 27 Μάρτη στις 12.00 η διαδικασία εγγραφών για νέα μέλη.  

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                               Ο Γ. Γραμματέας
                                                 Β. Παρασκευόπουλος                     Κ. Σταυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου