-->

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Για τη συναυλία στο «ΣΥΡΜΟ» ( 30/12/08)

Στο πέρασμά του ο Δεκέμβρης, μέσα στη δίνη της καπιταλιστικής κρίσης και της συνακόλουθης όξυνσης των ταξικών αντιθέσεων, αφήνει ένα 15χρονο παιδί δολοφονημένο από το αστικό κράτος, έναν μαθητή και μια συνδικαλίστρια χτυπημένους από επιθέσεις τραμπούκων, αφήνει χιλιάδες αντιστεκόμενους εργαζόμενους, ανέργους, μετανάστες, φοιτητές και μαθητές, αντιμέτωπους με την κρατική καταστολή στους δρόμους, και με την εργοδοτική επίθεση και τρομοκρατία στους χώρους της δουλειάς. Αφήνει, φεύγοντας ο Δεκέμβρης, τον κόσμο της εργασίας να προσπαθεί να οργανώσει την αντεπίθεσή του, μπροστά στις δύσκολες μάχες που έρχονται.

Το λιγότερο που μπορούμε σήμερα, είναι να αφιερώσουμε τούτη τη βραδιά, τα τραγούδια που διαλέξαμε και τα τραγούδια που φτιάχνουμε, στη μνήμη του δολοφονημένου μαθητή και στους χτυπημένους και διωκόμενους, για την κοινωνική τους δράση, αγωνιστές. Είναι να ενώσουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους που έχουν κάθε λόγο να αντιστέκονται και να παλεύουν για την ανατροπή του καπιταλισμού. Εργαζόμενοι και εμείς, θα σταθούμε με όλες τις δυνάμεις μας στο πλευρό τους, αλληλέγγυοι στους αγώνες τους.

Όπως σε παλιότερους δύσκολους καιρούς, έτσι και σήμερα, τα ακόλουθα λόγια του Μπρεχτ γίνονται επίκαιρα, αγγίζοντας τον πυρήνα του πραγματικού:

«ΑΚΟΥ ΛΟΙΠΟΝ:
ΕΙΤΕ ΦΤΑΙΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ, ΣΑΝ ΔΕΝ
ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙΣ
ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ». Μ. Μπρεχτ


30 Δεκέμβρη 2008


ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ
Συμμετέχουμε στην καλλιτεχνική συλλογικότητα
«Τέχνη εν Κινήσει» ( Τ.Ε.Κ ).
«Για τον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων μεταξύ των καλλιτεχνών,
αλλά και της σχέσης τέχνης - κοινωνίας, μέσα από τη συλλογική
δράση και ενάντια στη λογική της αγοράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου