-->

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Απόψε αντιφασχεδιάζουμε → μικρό φεστιβάλ πειραματικής μουσικής για την οικονομική ενίσχυση της πολιτικής αγωγής κατά της Χρυσής Αυγής

 Πέμπτη 7 Μαΐου, από τις 19:00 @ Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Την Πέμπτη 7 Μαΐου ξαναρχίζει η δίκη των εγκληματιών της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Η παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος έξω από το χώρο διεξαγωγής της δίκης είναι απαραίτητη. Εξίσου αναγκαία όμως είναι και η στήριξη της πρωτοβουλίας των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής, οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί με το δύσκολο έργο να παλέψουν νομικά τη βαρβαρότητα και τη λάσπη των δολοφόνων της νεοναζί συμμορίας που απολαμβάνουν καταχρηστικά τα προνόμια ενός «νόμιμου πολιτικού κόμματος».

Ένα από τα προνόμια αυτά — η χρηματοδότηση μέσω της Βουλής — επιτρέπει στην εγκληματική οργάνωση να επιστρατεύσει πάνω από 100 δικηγόρους, τους οποίους πληρώνουμε μέσα από την υποχρεωτική φορολογία. Η συνεισφορά στα δικαστικά έξοδα για την καταδίκη των ναζί είναι χρέος όλων μας — ένα χρέος απέναντι στον Παύλο Φύσσα, τον Σαχζάντ Λουκμάν, τους πρόσφυγες και εργάτες που έπεσαν θύματα των δολοφονικών ταγμάτων εφόδου. Η κάλυψη αυτών των εξόδων (από διερμηνείς για τις καταθέσεις των μαρτύρων μέχρι παράβολα και κλητεύσεις) δεν είναι αυτονόητη και δεδομένη.

Γι’ αυτό... απόψε αντιφασχεδιάζουμε!

Στις 7 Μαΐου, ημέρα επανέναρξης της δίκης, συμβάλλουμε με την ελεύθερη πράξη, με την πηγαία δημιουργία της στιγμής και της συνεύρεσης, με «άλλη» μουσική, διοργανώνοντας ένα μικρό φεστιβάλ ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και δημιουργικής σύμπραξης, στην καρδιά της Κυψέλης.

Αντί εισόδου, ελεύθερη οικονομική συνεισφορά.

Συμμετέχουν με το παίξιμό τους οι:

ΙΛΑΝ ΜΑΝΟΥΑΧ & JONAS KOCHER
JOE TORNABENE & ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΒΡΑΝΟΥΣΗΣ
SILENT MOVE (Γιάννης Παξεβάνης & Βασίλης Τζαβάρας)
RE-DEFINE PROJECT (Πάνος Μπουραζάνης, Νίκος Παραουλάκης κ.α.)
JOHNIETHIN
COSTINHO & ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΥΓΓΕΝΙΩΤΟΥ
NOIR PROJECT (Costinho, Κλείτος Κυριακίδης, Πέτρος Λαμπρίδης)

Εικόνα/προβολές: KAZIMIR ANAPHORA ASSEMBLY [KAA] (Κωνσταντίνος Νησίδης)

Παράλληλα, προβολές από αντιφασιστικές (και όχι μόνο) ταινίες και ζωντανή επεξεργασία εικόνων θα συνθέτουν το οπτικό σκηνικό για τους αυτοσχεδιασμούς. Στα decks, ο Γιώργος Χριστοδουλόπουλος θα κάνει αντιφασιστικές επιλογές από radical σχήματα και μουσικούς απ’ όλο τον κόσμο.

Ειδικά για την ημέρα αυτή, τα έσοδα από τις διάφορες ποικιλίες ale της πειραματικής νανο-ζυθοποιίας HomeHack Brewery θα πηγαίνουν κατευθείαν για την ενίσχυση του σκοπού. Είναι η μπύρα που, εμπνεόμενη από την κιθάρα του Woody Guthrie, διαφημίζει ρητά στην ετικέτα της: “This brewery kills fascists”!

Εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής του αντιφασιστικού κινήματος θα ενημερώσουν το κοινό σχετικά με τη διεξαγωγή της δίκης, τις ανάγκες και τους τρόπους υποστήριξης και συμμετοχής.
________________________________

LINK: http://jailgoldendawn.com/
Για την οικονομική ενίσχυση της πολιτικής αγωγής: Τράπεζα Πειραιώς, αρ.: 5032-072245-251 δικαιούχος: “Υπεράσπιση”

IBAN: GR25 0172 0320 0050 3207 2245 251
SWIFT-BIC: PIRBGRAA
(να αναφέρεται στην αιτιολογία: “Για την Πολιτική Αγωγή“)

________________________________

JONAS KOCHER
Ελβετός ακορντεονίστας, performer και συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής, ο Kocher εμφανίζεται με διάφορα αυτοσχεδιαστικά project στην Ευρώπη, σε χώρους και φεστιβάλ. Χρησιμοποιεί εκτεταμένες τεχνικές στο ακορντεόν, εξερευνώντας τις σχέσεις μεταξύ τόνου, θορύβου και σιωπής και της διαδικασίας της ακρόασης. Έχει συνεργαστεί με τους Daniel Ott, Michel Doneda, Hans Koch, Burkhard Beins, Axel Dörner, Lee Patterson, Peter Evans, Christian Weber, Jean Bordé, Andrew Drury, Ensemble Rue du Nord, Raed Yassin, Eric Gaudibert κ.α. Σπούδασε σύγχρονο μουσικό θέατρο με τον Γιώργο Απέργη και τον Pierre Sublet, τέχνη με την οποία καταπιάνεται ως συνθέτης. Έχει κυκλοφορήσει δουλειές του μέσω διάφορων πειραματικών label, ενώ είναι υπεύθυνος του label Flexion Records.
http://www.jonaskocher.net/

ILAN MANOUACH
Ο Ilan Manouach (σαξόφωνο, live effects) ασχολείται με τη μουσική, καθώς και τα εικαστικά, τις ανεξάρτητες εκδόσεις και πειραματικές μορφές αφήγησης. Είναι μέλος της ομάδας Errands, η οποία ασχολείται με ζητήματα χώρου και αυτοδιάθεσης στο αστικό τοπίο. Μουσικά κινείται σε ένα ευρύ φάσμα: από την πειραματική cut-up αισθητική μέσω του σχήματος Balinese Beast (9 κυκλοφορίες έως σήμερα) μέχρι την dark techno προσέγγιση των Glacial, οι οποίοι δισκογραφούνται στα Hotel Costes.
http://www.ilanmanouach.com/

JOE TORNABENE
Πολυμεσικός μουσικός, σχεδιαστής ήχου, σκηνικός και κινηματογραφικός ηθοποιός, που παίζει, συνθέτει, αυτοσχεδιάζει –συνήθως με το βαρύτονο σαξόφωνο- και εξερευνά τις παραστασιακές πρακτικές της μουσικής, του χορού και τα θεάτρου τα τελευταία 40 χρόνια σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Διευθύνει βιωματικά workshop (κίνηση, ήχος, αυτοσχεδιασμός κ.α.) σε πολλές χώρες, καθώς και σεμινάρια sound design. Στον τομέα των live electronics έχει συνεργαστεί με τους Tom Mays (IRCAM), Ángel Faraldo, Μανώλη Μανουσάκη (Medea Electronique), Tim Ward, Yann Orlarey κ.α. Ηχητικοί σχεδιασμοί του υπάρχουν στη μόνιμη συλλογή της Lincoln Center Library for the Performing Arts (Νέα Υόρκη), ενώ συνθέσεις και ηχητικές κατασκευές του -όπως και αυτοσχεδιαστικές εμφανίσεις του- έχουν ακουστεί εκτός των άλλων (Νέα Υόρκη, Μινεάπολις, Σικάγο, Ντάλας, Παρίσι, Άμστερνταμ κ.α.), σε πόλεις και νησιά της Ελλάδας (Αθήνα, Κέρκυρα, Κύθηρα, Σαντορίνη, Κρήτη, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας κ.α.).
http://joetmusic.wix.com/joe-tornabene

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΒΡΑΝΟΥΣΗΣ
Ντράμερ και περκασιονίστας -αντιπρόσωπος της σχολής drums Dante Agostini (Γαλλία) στην Αθήνα. Ακάματος εξερευνητής του groove. Πάντα γοητευμένος με τον vintage ήχο, ισχυρίζεται πως όσο η μουσική συνθήκη οδηγεί σε πιο βαθιά κατανόηση, το είδος της μουσικής στην οποία εμπλέκεται δεν έχει σημασία.
https://www.facebook.com/pages/Nikos-Papavranoussis/359473970808685

SILENT MOVE
Πρόκειται για το ντουέτο των Βασίλη Τζαβάρα (πιάνο, κιθάρα, loops, tapes κ.α.) και Γιάννη Παξεβάνη (κιθάρα, loops, tapes), που δραστηριοποιείται από το 2009. Ξεκίνησαν πειραματιζόμενοι στην επένδυση ταινιών του βωβού κινηματογράφου, μέσα από παράλληλη ζωντανή εκτέλεση («Νοσφεράτου», «Το πάθος της Ζαν ντ’Αρκ», «Η πτώση του οίκου των Άσερ», «Θωρηκτό Ποτέμκιν»). Έχουν διοργανώσει δύο φορές το φεστιβάλ «Αυτοσχεδιασμός και Κινηματογράφος», ενώ έχουν συμμετάσχει στο “InMute Festival” της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Η μουσική τους συνδυάζει rock, ψυχεδέλεια, avant-garde, ambient και στοιχεία electronica.
http://vassilistzavaras.com/silent-move/

RE-DEFINE PROJECT
To Re-Define Project είναι μια μουσική κολλεκτίβα νέων μουσικών με διαφορετικές καταβολές, από την Ανατολή ως τη Δύση και από το τραγούδι ως τον σύγχρονο αυτοσχεδιασμό. Μέλη της ομάδας (Πάνος Μπουραζάνης, Νίκος Παραουλάκης κ.α.) θα αυτοσχεδιάσουν πάνω στο δικό της υλικό.
https://www.facebook.com/pages/Re-Define-Project/132590013573482

JOHNIETHIN
O JohnieThin σιτίζεται ως φιλόλογος και υποσιτίζεται ως μουσικός. Ασχολείται με τη μουσική των καταπιεσμένων της άλλης όχθης, δηλαδή τα μπλού, τα κάντρι, τα φολκ και γενικώς τα καουμπόικα. Άμα μερακλώσει, κουρντίζει και κανά πειραιώτικο.
https://www.facebook.com/johniethin.blues

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΥΓΓΕΝΙΩΤΟΥ
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε τραγούδι γιατί νόμιζε ότι δεν είχε πολύ διάβασμα -έκανε λάθος. Σε τρυφερή ηλικία έμπλεξε με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, στις συναυλίες της οποίας τραγούδησε μερικές εκατοντάδες σύγχρονα έργα, πολλά σε πρώτες εκτελέσεις, μερικά γραμμένα για εκείνην. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με όλες τις Ορχήστρες, Λυρική, Μέγαρο, Φεστιβάλ. Ηχογράφησε, μαγνητοσκόπησε και λοιπά.

COSTINHO
Eργάτης της μουσικής πράξης, εμπλεκόμενος ιδρυτικά σε σχήματα (Night On Earth, Paracroussis, Ρεμπετέητορς κ.α.) που λειτουργούν σε ευρύ φάσμα συνθηκών, από τη σύνθεση μέχρι τον επικίνδυνο αυτοσχεδιασμό και την ηχητική τρομοκρατία. Εμφανίζεται κυρίως σε αυτοσχεδιασμούς -σόλο ή με κομπανία- μεταχειριζόμενος πλήκτρα, κουμπιά, χορδές, πετάλια. Συνεργασίες και συμπράξεις με τους: Θανάση Παπακωνσταντίνου, Νίκο Τουλιάτο, Νίκο Βελιώτη, Θοδωρή Ζιούτο, Φώτη Σιώτα, Johniethin, Dayna Kurtz, Mathieu Jeannot, Ramona Córdova, Σαβίνα Γιαννάτου, Ανδρέα Μνιέστρη, Δήμο Δημητριάδη, Ilan Manouach, Bokoz, Silent Move, Ζουμαδοστελή, Μιχάλη Καταχανά κ.α.
http://soundcloud.com/costinho

ΝΟΥΑΡ
Το ΝΟΥΑΡ project αποπειράται μια μουσική πράξη του ονείρου σε μαύρο φόντο, μικρές δοκιμές για την επανάληψη της νύχτας, ηχητικές αποτυπώσεις στο κέντρο ενός εφιάλτη, εικόνες αντί για ήχους, ήχους πίσω απ'τις εικόνες. Τρεις φίλοι που αυτοσχεδιάζουν αυθαίρετα πάνω σε σουρεαλιστικές ακολουθίες επεξεργασμένων εικόνων από noir ταινίες. Costinho (πιανολεκτρονικά), Κλείτος Κυριακίδης (σαξοφλάουτο), Πέτρος Λαμπρίδης (βαθύχορδος).

KAZIMIR ANAPHORA ASSEMBLY
Ο εικονοποιός/εικονοκλάστης KAA (Kazimir Anaphora Assembly) ή κατά κόσμον Κωνσταντίνος Νησίδης, επεξεργάζεται ζωντανά διαδραστική κινούμενη εικόνα, πειράζοντας, καταστρέφοντας και αναδομώντας.
http://nissidis.gr/

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός με μακρά θητεία -τώρα παρουσιάζει στο metadeftero.gr την «Προσωρινή Αυτόνομη Ζώνη». Έχει επιμεληθεί τη συλλογή “Calor Glocal: Hip Hop from a hidden world” (2008) με 16 «κρυμμένα» διαμάντια της σκηνής απ’όλο τον κόσμο (Keny Arkana, Fun-Da-Mental, Balkan Fanatik, K’naan, Actitud Maria Marta κ.α.).
https://calorglocal.wordpress.com/

HOMEHACK BREWERY
Πρόκειται για συνεταιριστικό εγχείρημα ζυθοποίησης που συστήνεται ως «πειραματική νανο-ζυθοποιία». Παράγει ποικιλίες αυθεντικής ale μπύρας, με αντιφασιστική ετικέτα: "This brewery kills fascists!"
http://homehackbrewery.tumblr.com/
________________________________

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων | Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11361, Κυψέλη, Αθήνα
Τ: 213 00 40 496 | Κ: 69 45 34 84 45 | e: info@polychorosket.gr | http://polychorosket.gr/

________________________________

Πρόσβαση | | Αυτοκίνητο: εύκολο παρκάρισμα. | Λεωφορείο (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8 | Τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14 | (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4 | ΗΣΑΠ: Άγιος Νικόλαος (12 λεπτά με τα πόδια).

Χάρτης: https://www.bing.com/maps/default.aspx?v=2&pc=FACEBK&mid=8100&where1=Kyp...ènes&name=Κέντρο+Ελέγχου+Τηλεοράσεων&mkt=en-EN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου