-->

slider ΤΕΚ

Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2014

Square films – Πλατεία Πολιτισμού: «Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ»

Ένα ντοκιμαντέρ για τα θύματα του «οικονομικού πειράματος», που πραγματοποιείται στη χώρα μας. Για τα θύματα της κοινωνικής ανισότητας και της αδικίας. Μια ταινία που για να μπορέσει να ολοκληρωθεί χρειάζεται την στήριξη και την οικονομική χορηγία από εσάς τους απλούς πολίτες. Στην Ελλάδα της κρίσης, πίσω από τους τίτλους των ειδήσεων και τα εξώφυλλα του τύπου, πίσω από τις οικονομικές αναλύσεις και τις δηλώσεις των ειδικών, υπάρχει η θλιβερή πραγματικότητα των μεγάλων χαμένων αυτής της κρίσης, των από κάτω. Των πολιτών που βιώνουν καθημερινά έναν κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό, που βλέπουν τη ζωή τους να υποβαθμίζεται και να καταρρέει. Στρατιές ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχοι, νέοι χωρίς παρόν και μέλλον, μη προνομιούχοι πολίτες θυσιάζονται στο βωμό οικονομικών συμφερόντων, του χρήματος και των αγορών. Το κυνήγι των κερδών μπαίνει πάνω από τις ανθρώπινες αξίες και την αξιοπρέπεια.  • Το 44% του πληθυσμού ζει κάτω απ' το όριο της φτώχειας
  • Ένας στους τρεις είναι άνεργος
  • Πάνω από το 50% των νέων είναι χωρίς δουλειά
  • 400 άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο


Μπροστά σε αυτή τη κατάσταση, ως ευαισθητοποιημένοι κινηματογραφιστές, αποφασίσαμε   να πάρουμε την κάμερα στον ώμο  για καταγράψουμε τις διάφορες πτυχές της εφαρμογής αυτού του  οικονομικού  προγράμματος για να ακουστούν προς τα έξω οι κραυγές  και τα  αδιέξοδα   που βιώνουν τα θύματα αυτού του πειράματος.                  
              
                         ΠΡΟΒΟΛΕΣ 

Η ταινία που θα έχει διάρκεια 70',  προγραμματίζεται να έχει  ολοκληρωθεί  τον    Μάρτιο του 2015 και  ακολούθως να προβληθεί διεθνώς, μέσα από φεστιβάλ, κινηματογραφικές αίθουσες, κοινωνικούς χώρους, καθώς και τηλεοπτικά δίκτυα. 

Δημιουργούμε ένα ελληνικό ντοκιμαντέρ όπου πρωταγωνιστές είναι οι από κάτω.      Αυτοί δηλαδή  που βιώνουν καθημερινά τον κοινωνικό αποκλεισμό. Μακροχρόνια άνεργοι, ανασφάλιστοι,  άστεγοι, άνθρωποι της διπλανής πόρτας που κλεισμένοι  στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού  τους, ζουν το δικό τους βουβό δράμα σε μια πρωτόγνωρη κοινωνική πραγματικότητα. Τα γυρίσματα διήρκεσαν πάνω απο 3 χρόνια σε γειτονιές της Αθήνας, με έμφαση  εκεί όπου η κοινωνική  διαφοροποίηση πραγματοποιείται με έντονο τρόπο και   που πολλές φορές παίρνει  δραματικές διαστάσεις.                                     

ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩ

Η ταινία μας δεν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί χωρίς την χρηματοδότηση από εσάς τους απλούς πολίτες, που έχουν την ανάγκη να εκφράσουν τις αξίες του ανθρωπισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Η ταινία «Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ», δημιουργείται από τους από κάτω, και χρηματοδοτείται από τους ίδιους τους θεατές της.
Η ομάδα των κινηματογραφιστών που κάνουμε αυτή τη προσπάθεια, καλούμε κι εσένα να συμπράξεις μαζί μας, διότι μόνο με τη δική σου βοήθεια θα προβληθεί αυτό το ανεξάρτητο ντοκιμαντέρ.

ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ. Περιμένουμε τη βοήθειά σου.

ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΔΩΡΕΩΝ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ
ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ “SQUAREFILMS - ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ”
Για να ενισχύσετε την ταινία πατήστε στο κίτρινο κουμπί.

Donate now

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου